La necessitat de mirar a l’altra banda

IMG_7045

Pantà de Sau, Vilanova de Sau

Per què la gent tendeix a viatjar o passar un cap de setmana al poble de més amunt o més avall durant les vacances? és gairebé necessari passar com a mínim un cap de setmana fora, és el que avui dia en diuen desconnectar. Desconnectar d’un lloc i connectar amb un altre. Però amb quin objectiu?

Qui més i qui menys, tota persona, necessita oxigenar-se. Aquí no es fa tant referència a qui llegeix, juga a videojocs, toca algún instrument o fa esport per evdir-se uns instants del seu entorn sinó a canviar d’entorn per un dies i així oblidar, transformar, concebre nous pensaments .Sembla ser que el fet de conèixer o tornar a un altre lloc, una altra gent, una altra manera de fer i viure no aporta tan sols varietat i riquesa socio-cultural sumades a la satisfacció que això comporta, sinó que ofereix un contrapunt en la manera d’afrontar i veure les coses. Pot ser que sigui perquè som conscients de la fugacitat d’aquests instants o per el factor “novetat” tant atreïent per tothom. Aquest incentiu  de brevetat + novetat , la freqüència limitada de l’experiència fora de l’habitual esdevenen la combinació perfecta per fer néixer el desig de viure noves experiències, distreure’s dels problemes, mirar cap a una altra banda. Al capdevall hi ha mil maneres de fugir dels problemes i evadir-se de la realitat que t’acompanya dia a dia. La necessitat de viatjar és l’oportunitat de veure coses noves i tractar-les en directe i de primera mà. Viatjar és mirar cap a una altra banda amb la garantia de tenir un plus d’experiència per poder continuar més tempsi millor.

Ho deia Konstantin Kavafis: “Cuando emprendas tu viaje hacia Ítaca debes rogar que el viaje sea largo, lleno de peripecias, lleno de experiencias”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s